Пентагон розглядає сотні пропозиції від військової промисловості щодо озброєння України

Пентагон розглядає сотні пропозиції від військової промисловості щодо озброєння України

Міністерство оборони США отримало понад 300 пропозицій від різних компаній на свій заклик щодо постачання озброєння для швидкого оснащення української армії.

Згідно з оприлюдненим 22 квітня інформаційним запитом, американське оборонне відомство хотіло отримати пропозиції від оборонної промисловості щодо засобів берегової та протиповітряної оборони, протитанкового озброєння, безпілотних літальних систем, контрбатарейних засобів, протипіхотної зброї, обладнання захищеного та супутникового зв'язку тощо, повідомляє Defense News.

Керівник відділу закупівель Пентагону Білл ЛаПланте заявив у п'ятницю, що велика кількість пропозицій допоможе пом'якшити проблеми ланцюга поставок та прискорити виробництво.

Наразі Міноборони США розглядає сотні поданих заяв, які поділяються на категорії залежно від терміновості та часу, який буде потрібно для початку роботи. Ці терміни коливаються від 30 днів до більш ніж шести місяців.

Воджночас вже вирішені питання щодо укладання контракту на 17,8 млн доларів з AeroVironment на її безпілотну авіаційну систему Switchblade, виділення 61,4 млн доларів на обладнання зв’язку, 22,6 млн доларів на систему Advanced Precision Kill Weapon System (APKWS) – керовані лазером 70-мм ракети Hydra, 19,7 млн доларів на БПЛА Puma, 7,2 млн доларів на ремонт позашляховиків M1151 Humvee; 4,9 млн доларів на бойове медичне обладнання, 2 млн доларів на біноклі та 1,2 мільйона доларів на сухпайки.

Також ЛаПланте сказав, що у департаменту вже є плани на 118,2 млн доларів, що залишилися не витраченими у рамках Ініціативи створення безпеки України, але не повідомив деталей.

Підпишись на Ukrmilitary у Twitter »»